Muzika i parčence vaše kuhinje za pobeći od sadašnjice. Otprilike to vam treba. A uz to i:
Ovo je kolač koji se sprema sanjareći, zato zaboravite na parajuće zvuke miksera. Jednostavno-sve pomešajte, sjedinite, izručite u pleh i pecite na 180 stepeni oko pola sata. Desetak minuta pre kraja pečenja, pospite kolač bademom u listićima. Kada je gotov, premažite ga džemom od kajsija. I ne zaboravite-baš kao i vino, ovaj kolač je sve bolji kako dani prolaze...
Ovaj recept je ulaznica za igru Ajme, koliko nas je (Ko do sada nije naučio ime one koja je igru započela, evo mu šanse). Ovomesečnu temu vino zadala je Valentina.
- 3 izrendane jabuke
- čaša puna mlevenih lešnika i badema
- 2 čaše speltinog brašna
- čaša demerara šećera
- kašika limunove kore
- kašika limunovog soka
- kašika sode bikarbone
- vanilin šećer
- prstohvat karanfilića
- 1/2 čaše porta
- 1/3 čaše devičanskog maslinovog ulja
Ovo je kolač koji se sprema sanjareći, zato zaboravite na parajuće zvuke miksera. Jednostavno-sve pomešajte, sjedinite, izručite u pleh i pecite na 180 stepeni oko pola sata. Desetak minuta pre kraja pečenja, pospite kolač bademom u listićima. Kada je gotov, premažite ga džemom od kajsija. I ne zaboravite-baš kao i vino, ovaj kolač je sve bolji kako dani prolaze...
Ovaj recept je ulaznica za igru Ajme, koliko nas je (Ko do sada nije naučio ime one koja je igru započela, evo mu šanse). Ovomesečnu temu vino zadala je Valentina.
Obožavam jednostavne kolače i recepte, hvala ti puno na njemu!
ОдговориИзбришиLijep pozdrav i ugodan novi tjedan.
Hvala Vama, draga Zondra!
ОдговориИзбришиOdlicni sastojci, kolacic odlican!!! Lijep pozdrav :)
ОдговориИзбришиDivno !! Sastojci, priprema, i na kraju kolač, definitivno isprobavam i vjerujem da je odličan !!
ОдговориИзбриши