Dvoriste mi je puno kajsija, a zivot pun s**nja. Onog sitnog. Kao nista posebno, nema veze, ma kad ti kazem stvarno nije strasno, nije doslo do grla...ali stvar je u tome sto nije problem u kvantitetu, vec u strogo kvalitativnoj karakteristici zvanoj smrad. Koji me gusi. Da bih pobegla od njega odlazim u dvoriste i skupljam kajsije. Iskljucivo one koje su pale na travu. Ne znam zasto. Kada sam napustala Englesku, od zaista drage prijateljice dobila sam na poklon knjigu recepata autorke koja pokusava da objasni sta to Francuskinje jedu, a nikada se ne ugoje. Priznajem-nikada ne bih kupila ovu knjigu i to samo zbog naslova. Sklepan je da namami nesretnike. Ali ima recepata vrednih paznje, onih koji vas nateraju da iskoristite ono dobro sto imate u sadasnjem trenutku u danasnjem danu...kajsije, dakle
Tart od kajsija itd
Potreban vam je
Za drugi sloj potrebno je da sameljete
I na kraju...
Dobro operite kajsije, odstranite im kosticu i nasecite ih na cetvrtine. Pridodajte jos nesto od sezonskog voca-jednu breskvu i nekoliko malina, na primer, rasporedite ih kao na slikama u postu, prelijte sa dve kasike meda i par kapi limunovog soka i pecite oko 35 minuta na 180 stepeni.
Napominjem da nisam ljubitelj preslatkih slatkisa. Ako nismo istomisljenici, dodajte secer po vlastitom nahodjenju ;)
Tart od kajsija itd
Potreban vam je
- jedan kalup od 22cm
- 100g mlevenog plazma keksa
- 50g razmeksalog putera
- kasika rendane kore limuna
- malo mleka
- 5 kasika ovsenih pahuljica
- 2 kasike ovsenih mekinja
- 2 kasike demerara secera
Za drugi sloj potrebno je da sameljete
- 50g badema, pecenog, neslanog
- 4 kasike demerara secera
I na kraju...
Dobro operite kajsije, odstranite im kosticu i nasecite ih na cetvrtine. Pridodajte jos nesto od sezonskog voca-jednu breskvu i nekoliko malina, na primer, rasporedite ih kao na slikama u postu, prelijte sa dve kasike meda i par kapi limunovog soka i pecite oko 35 minuta na 180 stepeni.
Napominjem da nisam ljubitelj preslatkih slatkisa. Ako nismo istomisljenici, dodajte secer po vlastitom nahodjenju ;)
imam tu knjigu, a patim za pravim, mirisljavim kajsijama!!!
ОдговориИзбришиNadam se akd si napravila ovaj divan kolac da ti je odmah bilo malo lakse.Comfort Food mi to zovemo.Interesantno je kako miris i ukus mogu da nam poboljsaju raspolozenje , anama koji posecujemo blogove o hrani naravno i vizualnost:)
ОдговориИзбришиkrasan tart i super blog :) pozz!
ОдговориИзбришиBlog ti je odličan,bolje i duhovitije postove nisam skoro čitala... a tart izgleda fantastičan...veliki pozz!
ОдговориИзбриши