уторак, 12. јул 2011.

Recept za dan posle...



Tema je vrlo delikatna. Vece nakon vrelog letnjeg dana i vama je u glavi samo jedno...piletina (koja citav dan ceka samo na vas)...i sta biste sve radili s njom. Ali ne- vi ne biste nesto sto bi trajalo samo jedno vece, vec nesto sto ce potrajati...makar do sutra... I...skuvate supu! Ali slatka sutrasnjica vas doceka sa obarenom piletinom i pitanjem-iiiiii, sta cu sad? Ovo pilence iz jucerasnje supe nudi bezbroj mogucnosti...i svaka od njih mi je APSOLUTNO DOSADNA. Da biste izbegli nelagodu koja sledi, pokusajte s ovim trikom:

PILECI FRIKASE U PUTERU OD KIKIRIKIJA

Isecite piletinu na komade. Zagrejte kasiku kikiriki ulja (ili bilo kog drugog)  u teflonskom tiganju i  kratko proprzite meso. Dodajte 5 kasika soja sosa, prelijte sa priblizno 150 ml supice, smanjite vatru i kuvajte dok tecnost ne ispari.



Razmutite 5 kasika kikiriki putera sa malo supe, sameljite 5 kasika pecenog, neslanog kikirikija u blenderu (ali ne presitno) i sve to dodajte mesu.



Promesajte, dodajte saku kikirikija u zrnu, iskljucite sporet i servirajte. Jedite dok je toplo.

2 коментара: