Misliću o tome sutra.
Na putu do posla svratim do Kalenića, uđem u prodavnicu i ugledam u vitrini minijaturna jaja japanske prepelice. I ne kupim ih odmah. Ali počnem da razmišljam. O jajima. I tome kako moram da ih imam. I ne prođe mnogo i kupim ih. Ali, šta sad sa njima? Kako šta? Vratite se na prvu rečenicu teksta.
Kada je došlo i to sutra, evo šta se desilo:
Da bih nahranila dvoje, kupim 500g mlevene junetine, ali upotrebim samo pola :), a onda tom mesu dodam sledeće:
Obarila sam prepeličja jaja-njih 6, i oko svakog jaja sam obmotala mesnatu smesu, dok nisam dobila kuglice. Od ostatka mesa sam napravila znatno manje,obične, prazne ćufte. Blago sam ih uvaljala u prezle i ostavila da odstoje na tacni. Za to vreme:
Gotove ćufte u sosu sam poslužila uz basmati pirinač.
Na putu do posla svratim do Kalenića, uđem u prodavnicu i ugledam u vitrini minijaturna jaja japanske prepelice. I ne kupim ih odmah. Ali počnem da razmišljam. O jajima. I tome kako moram da ih imam. I ne prođe mnogo i kupim ih. Ali, šta sad sa njima? Kako šta? Vratite se na prvu rečenicu teksta.
Kada je došlo i to sutra, evo šta se desilo:
- sredinu jednog parčeta hleba, potopljenu u
- 1 dl mleka
- 1 jaje
- so
- na vrh noža čilija
- pola kašičice cimeta
- kašičicu belog luka u granulama
- 1 jaje
- 1 glavicu crnog luka, prethodno isečenu i proprženu (!)
Obarila sam prepeličja jaja-njih 6, i oko svakog jaja sam obmotala mesnatu smesu, dok nisam dobila kuglice. Od ostatka mesa sam napravila znatno manje,obične, prazne ćufte. Blago sam ih uvaljala u prezle i ostavila da odstoje na tacni. Za to vreme:
- 1 beli deo praziluka sam iseckala vrlo sitno, kao i
- 1 čen belog luka
Gotove ćufte u sosu sam poslužila uz basmati pirinač.
SJAJAN RECEPT!!!
ОдговориИзбришиwuhu! Hvala ;)
ОдговориИзбришиDivna ideja!
ОдговориИзбришиOdličan recept, sviđa mi se!
ОдговориИзбришиHvala drage!
ОдговориИзбришиpredivno napisan post
ОдговориИзбришиnisam nikad prepeličja jaja jela jer ih nisam niti našla nigdje za kupiti, no ako ih ikad nađem vjerojatno ću ih ovako iskoristiti
Vrlo zanimljivo....dobr ideja.
ОдговориИзбриши