I još jedanput riba u kesi za pečenje! Volim ribu, a volim i što je moguće manje posuđa za pranje. Nakon tune, odlučila sam se za filete bele ribe, u pestu čiji sam recept već napisala u jednom od prethodnih postova.
Za ovaj lagani obrok pripremljen za dvoje, bilo mi je potrebno:
Vrlo ukusno i jednostavno, s tim što treba imati u vidu da postoji opasnost da će se fileti malo raspasti prilikom pečenja (zato ne treba preterati sa vremenom koje će provesti u rerni), tako da možda nisu najbolji izbor za goste visokih estetskih standarda.
Za ovaj lagani obrok pripremljen za dvoje, bilo mi je potrebno:
- 2 veća fileta halibuta (izaberite filete po želji)
- 3 kriške limuna
- rukola pesto, čiji se recept krije ovde. Jedina razlika je što u pripremi ovog pesta nisam koristila listiće sveže mente, već malo suvog bosiljka. Nisam odolela :)
- 3 krompira isečena na kriške i prethodno barena 15 minuta
- malo vode u kojoj su se barili krompiri (oko 1dl)
- so
Vrlo ukusno i jednostavno, s tim što treba imati u vidu da postoji opasnost da će se fileti malo raspasti prilikom pečenja (zato ne treba preterati sa vremenom koje će provesti u rerni), tako da možda nisu najbolji izbor za goste visokih estetskih standarda.
Stvarno su te kese za pecenje pun pogodak savremenog sveta :) Ja sam spremala samo piletinu sa krompirima i bas se pripremam da malo prosirim svoje vidike :)
ОдговориИзбришиOvu ribu nikad nisam jela, al doci ce na red kad tad :)
Želim ti čist užitak u ribi, a što se kesa tiče-one i papir za pečenje su dva revolucionarna otkrića ;)
ОдговориИзбриши