Na slici je Ginger, jedan od dvojice štetočina, čije dlake unose intrigu i mračne poglede u naš nesuđenoidilični život.
A, ovo je sveža tuna, spremna da se okupa u medu i senfu, ispeče i pošalje ovomesečnoj domaćici igre Ajme, koliko nas je (osmišljene od strane Snježane), Aleksandri.
Tuna ukusom, a i izgledom mesa ( i cenom), odudara od mainstream riba (ako nazovemo tako one koje se kod nas najčešće pripremaju) i zato mi je bilo interesantno da je pripremim onako kako bih pripremila, recimo, neke fine šnicle. Umesto klasičnog pečenja u rerni, odlučila sam da iskoristim kese za pečenje, koje jako volim, zato što se upotreba ulja, ali i prljanje tepsija :), svodi na minimum. I...bila sam prezadovoljna. Suština je samo u tome da se riba ne peče previše dugo, da ne bi postala presuva.
Potrebno vam je (za gladno dvoje):
- ~350-400g tune
- 1 kesa za pečenje
- 1 kašika suvog biljnog začina
- 1-2 kašike senfa
- 2 kašike meda
- 2 čena belog luka
- 1 dl vode
- malo majčine dušice (nije obavezno)
Važno je samo da, pre stavljanja u rernu, sadržaj kesice protresete, da bi se začini ravnomerno rasporedili i da ispoštujete uputstva koje je naveo proizvođač kese. Peći oko pola sata na 180 stepeni.
Obozavam ribu. Verujem da je ispala odlicno!
ОдговориИзбришиSviđa mi se tvoj recept, vjerujem da je krajnji uradak jako fin, njamii!:)
ОдговориИзбришиA što se tiče mačka i ja imam jednog četveronožnog sa punoo dlake, (psa) sve mi je jasno:)
Kiss.
Od sve ribe tunu jedinu obožavam, odličan je ovaj način pripreme, nisam još na taj način isprobala, svakako hoču
ОдговориИзбришиA joj ja mastam o ovakvom komadu tune u svojoj kuhinji... :) Prelepo :)
ОдговориИзбриши