четвртак, 25. август 2011.

Vanjina torta aka Mona Liza

Za mamu...




































Za podlogu:
  • 200g cokoladnog keksa (u mom slucaju to je bio Wellness sa cokoladnim prelivom i lesnikom)
  • 80g omeksalog putera
  • sok od pola limuna
  • rendana kora od polovine limuna
* koru i sok od limuna slobodno mozete izostaviti

Sastojke samleti u belnderu, pa dobijenu smesu ravnomerno rasporediti po dnu posude u kojoj cete peci tortu. Preporucujem okrugli kalup precnika 22 cm.

Za fil:

U serpici, na laganoj vatri sjediniti:
  • 250 g putera
  • 200g crne cokolade/cokolade za kuvanje ("Menaz" u mom slucaju)
  • 100g mlecne cokolade
  • 150g secera u prahu
  • kasiku rendane limunove kore
  • par kapi limunovog soka
Kada se smesa sjedini, dodavati jedno po jedno, ukupno 5 jaja, sve vreme mesajuci ili blago lupajuci zicom. Na kraju, dodati 3 vrsne kasike mlevenih badema i 200g smrznutih malina koje ste prethodno samleli u blenderu.

Dobijenu smesu izliti preko podloge od keksa i staviti da se pece 25-30 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.

Za kraj, tortu posuti kakaom uz dodatak prah secera.





7 коментара: