a) lošu filmsku kritiku
b) još jednu "urbanu legendu"
c) večeru
Za one koji su zaokružili pod c)....:
U jednom od, za mene možda najsumornijih delova Beograda, u blizini Ruzveltove ulice, smrtno sam se zaljubila. U kinesku hranu. Ne znam šta bi bilo da me sestra jednom nije odvela na pomalo "fucnuto" mesto, ali sigurno je da me u tom slučaju ne bi tako lako privukao jedan naziv na Coolinarici- Kineske šnicle od mlevenog mesa.
E sad...te šnicle nimalo ne podsećaju na kineska jela meni poznata. Nemam pojma ko ih je nazvao kineskim, ali je napravio odličan mamac. I upecao me.
Pecanje i upecavanje, ako mogu tako da kažem :), su stvorili niz ribljih asocijacija u mojoj glavi i na kraju je nastala varijacija na temu gore pomenutog recepta, koja je jedne večeri izgledala ovako:
I izgledala je tako vrlo kratko. Onda je nestala.
"Kineske" šnicle od tunjevine (za dvoje)
- 1 velika konzerva tunjevine u komadićima
- 100-150ml kisele vode
- 2 kašike brašna
- 3 kašike ovsenih mekinja
- 1 kašika praška za pecivo
- 1 puna kašika suvog luka
- beli luk u granulama
- so po želji
Kašiku napuniti smesom od tune, pa tu riblju "gomilicu" pustiti da sklizne na teflonski tiganj u kom smo zagrejali vrlo malo ulja. Peći par minuta sa obe strane, pa uživati u ukusu ovih laganih, vazdušastih šniclica.
Servirala sam ih uz rukolu, mladi luk i vrlo jednostavmu
Salatu od čičoke
Ništa prostije za napraviti!
Izrendati na vrlo sitno:
- 1 sve popularniju čičoku, prethodno dobro opranu i oljuštenu
- 1 šargarepu
- 1 krastavac
Merry Christmas and Happy New Year!
ОдговориИзбришиKisses, Zondra Art