Pre najezde:
Tokom pohoda:
Verujem da je već dovoljno varvarski što post pišem s posla, ali nestrpljiva sam da podelim svoj sinoćni varvarluk.
Varvarski tart od pasulja
Za fil:
- 200g mešavine crvenog i azuki pasulja
- 2 glavice ljubičastog luka
- manji praziluk
- beli luk u granulama
- 2-3 kašike pavlake
- 50ml jogurta
- 1 jaje
- so i ulje
Luk iseći na tanke listiće, pa ga dinstati na malo maslinovog ulja, uz povremeno dodavanje vode. Posle par minuta, dodati mu beli deo praziluka, i tek na kraju, posle dvadesetak minuta vrednog dinstanja, dodati i zeleni deo praziluka. Posoliti, posuti belim lukom u granulama i ostaviti na tihoj vatri još par minuta.
U pripremljeni luk dodati pola smese pirea od pasulja, pavlaku, jogurt, jaje. Probajte i posolite po potrebi.
Testo:
Možete se, naravno, poslužiti bilo kojim receptom za podlogu. Ja sam se poslužila ovim:
- 100g ovsenog brašna
- 100g speltinog/pirovog brašna
- puna kašika suncokretovih semenki
- 1/3 kašičice praška za pecivo
- oko 100 ml mlake vode
Podlogu nisam zasebno pekla, već sam je odmah prelila filom i stavila da se peče 25 minuta u rerni zagrejanoj na 180 stepeni.
Slika sa ispraćaja (u rernu):
Ali....ostalo je još pasulja, te su nastali
Varvarčići
Za 8 kolačića:
- preostala smesa pirea od crvenog i azuki pasulja
- 50g maslaca
- 1 čep rakije medovače (zamenite varvarskim alkoholom po želji)
- 5 kašika fruktoze
- 3/4 šolje jogurta
- vanilin šećer
- 1 jaje
- 1 kašičica mešavine kardamoma, cimeta i karanfilića
- 100g speltinog brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
Na blagoj vatri rastopiti maslac i fruktozu, dodati pasulj i sve ostale sastojke. Na kraju dodati brašno sa praškom za pecivo, izmešati do sjedinjenja i dobijenu žitku smesu preručiti u kalupe. Peći oko pola sata na 170 stepeni. Drvenim štapićem proveriti da li je dobro pečeno.
Auuuu, pa nema smisla. Sad sam jela! Ne mogu višeeee! A ovo mi tako fino izgleda. Svakako ću probati taj recept! Hvala!
ОдговориИзбришиNema na cemu! Prijatno ;)
ОдговориИзбришиOvo izgleda tako dobro..gnjeceni pasulj obozavam i ja mislim da bi ga mogla jesti svaki dan. fino si ovo napravila, nebi mi palo na pamet!
ОдговориИзбриши