Skuvala sam kuskus.
Moje pravilo za pripremu istog je: koliko grama kuskuksa, toliko mililitara vode.
U ovom samotnom slučaju, 50g kuskusa je pomešano sa kašikom ulja u jednoj posudi. Za to vreme, 50 ml vode sa malo soli se kuvalo na šporetu. Kada je voda prokuvala, pridodala sam joj kuskus, stišala vatru i kuvala 3 minuta, dok zrnca nisu gotovo sasvim upila vodu. Šerpicu sam sklonila sa ringle i viljuškom sam promešala njen sadržaj, ne bi li se sačuvala zrnasta struktura.
Šta je bilo dalje...?
Igrači u nastavku priče su:
- pileći file
- suve brusnice (oko 10 zrnaca po osobi..ili kako vam volja)
- jogurt
- cimet
- med
- malo senfa
- par kapi limunovog/limetinog soka
- maslinovo ulje
Sledi još prostiji deo: Meso sam ispekla na teflonskoj tavi. Čim je počelo da beli (3 minuta po početku pečenja), dodala sam mu brusnice. Pečeno meso sam posolila i prelila preko gotovog kuskusa. Ovako:
Obožavam kusk-kus kao i moji ukućani samo ga ja radim za doručak sa jednom jabukob, grožđicama, cimetom...jako fino!
ОдговориИзбришиOvaj tvoj recept mi je jako zanimljiv i probat ću ga i sama napraviti.
Šaljem ti veliki pozdrav iz hladne Rijeke.
Zondra Art
Pozdravi od srca uzvraceni!
ОдговориИзбриши