(Please scroll down for the recipe in English)
Odavanje poslednje pošte praznicima iza nas
Moje gorkoslatko sećanje na januar koji već polako počinje da poprima mekoću sepije, izgledalo bi ovako:
Za njega bi vam bilo potrebno:
Neko bi tu dodao i malo putera...ali, ne i ja. U svakom slučaju, u gotovo vrijuću slatku pavlaku, dodajte maline i čokoladu. Vatru stišajte i kada se sve stopi u jedno, dodajte kakao
Ostavite smesu da se ohladi, prvo na sobnoj temperaturi, a potom u frižideru. Ja je ostavljam minimum 5 sati. Nakon toga, izvaditi smesu iz frižidera, oblikovati kuglice od nje, a potom uvaljati gotove kuglice u kakao. Ako imate vremena, pre nego što uvaljate kuglice u njega, pecite kakao u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 5 minuta.
Onda spakujte ukrase...do sledećeg decembra
Form truffles and cover them with cocoa.
Odavanje poslednje pošte praznicima iza nas
Za njega bi vam bilo potrebno:
- zaleđene letnje uspomene u vidu 200g smrznutih malina
- 150g crne čokolade
- 1dl biljne slatke pavlake
- 50g gorkog kakaa
Neko bi tu dodao i malo putera...ali, ne i ja. U svakom slučaju, u gotovo vrijuću slatku pavlaku, dodajte maline i čokoladu. Vatru stišajte i kada se sve stopi u jedno, dodajte kakao
Onda spakujte ukrase...do sledećeg decembra
Raspberry Truffles
- 200g frozen raspberries
- 150g dark chocolate (70%cocoa)
- 1dl heavy cream
- 50g cocoa
In a medium saucepan, combine the cream and bring to a gentle boil over medium heat. Then add raspberries and chocolate, and when melted, add some cocoa. Using a spatula or whisk, gently stir the mixture until smooth. Cover and refrigerate for at least five hours.
Form truffles and cover them with cocoa.
Maline i čokolada su mi omiljena kombinacija! Super! :)
ОдговориИзбриши