понедељак, 24. јануар 2011.

Tartufi od malina/Raspberry Truffles

                                               (Please scroll down for the recipe in English)

Odavanje poslednje pošte praznicima iza nas





Moje gorkoslatko sećanje na januar koji već polako počinje da poprima mekoću sepije, izgledalo bi ovako:








 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Za njega bi vam bilo potrebno:  
  • zaleđene letnje uspomene u vidu 200g smrznutih malina
  • 150g crne čokolade
  • 1dl biljne slatke pavlake
  • 50g gorkog kakaa


















Neko bi tu dodao i malo putera...ali, ne i ja. U svakom slučaju, u gotovo vrijuću slatku pavlaku, dodajte maline i čokoladu. Vatru stišajte i kada se sve stopi u jedno, dodajte kakao




Ostavite smesu da se ohladi, prvo na sobnoj temperaturi, a potom u frižideru. Ja je ostavljam minimum 5 sati. Nakon toga, izvaditi smesu iz frižidera, oblikovati kuglice od nje, a potom uvaljati gotove kuglice u kakao. Ako imate vremena, pre nego što uvaljate kuglice u njega, pecite kakao u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 5 minuta.

Onda spakujte ukrase...do sledećeg decembra





 Raspberry Truffles

  • 200g frozen raspberries
  • 150g dark chocolate (70%cocoa)
  • 1dl heavy cream
  • 50g cocoa
In a medium saucepan, combine the cream and bring to a gentle boil over medium heat. Then add raspberries and chocolate, and when melted, add some cocoa. Using a spatula or whisk, gently stir the mixture until smooth. Cover and refrigerate for at least five hours.

Form truffles and cover them with cocoa.

1 коментар: