понедељак, 31. јануар 2011.

Pobuna na brodu Bounty

Nije mi išlo.
Nisu mi se pravili sitni kolači (po običaju), ali bilo je vreme praznika, pa sam rekla-ok, zašto da ne?
Nije mi se dopala količina margarina u receptu, ali-progutala sam i to nekako.
Imala sam pola kilograma kokosa u špajzu, kog sam kupila i ne sanjajući koje će biti teme meseca u čak 2 kuvarigrice, od kojih je jedna kuvarijacije. Znak? Ne znam šta bih rekla.

Pokušaj broj 1 je završio u potpunom nezadovoljstvu. Sve se raspadalo i mrvilo. Pomislila sam da je zbog kokosa kupljenog na meru, koji mora da se presušio.
Za pokušaj broj 2 kupljen je drugi kokos, ali je rezultat bio isti.



Nerazaznajući obrisi. Ne znam ko se pobunio-da li sastojci, zato što sam im od početka prišla nekako teško i nevoljno ili moja podsvest, koja odbija da radi ono što joj svest nameće.
U svakom slučaju-ono što se u mom slučaju ne može nazvati kolačem je, ipak, prilično ukusno (ako se zanemari ukus margarina). Zato, možda budete imali više sreće od mene.
Pratite recept:

1 dl slatke pavlake



250 g margarina sa aromom slatke pavlake


300 g šećera


250 g kokosa


150 g tamne čokolade


80 g margarina








Margarin, šećer i slatku pavlaku staviti u šerpicu i otopiti na srednjoj vatri.


Kada masa provri dodati kokos i sve dobro izmešati.
Tepsiju obložiti papirom, pa u nju sipati kokos masu. Izravnati i staviti u frižider na min 2 sata.


Kada se masa stegne, prevrnuti je na dasku za sečenje pa seći na kockice.


Kockice vratiti u frižider.


Spremiti čoko glazuru.


Otopiti čokoladu i margarin. Ostaviti da se ohladi.


Kockice kokosa umakati u čokoladu, vaditi viljučkom i stavljati na tacnu obloženu masnim papirom. Staviti u frižider da se glazura stegne.

Čak i ako vam ne uspe, uvek možete doskočiti slučaju- pojedite smesu gledajući Marlon Branda u Pobuni na brodu Bounty

10 коментара:

  1. Mene je u startu ta količina margarina odbijala i zato sam napravila nešto drugačije čokoladice...
    I ponekad kada ti se nešto ne pravi ne treba ni praviti jer meni obično tada nešto krene po zlu i "ode mast u propast"...

    ОдговориИзбриши
  2. Sigurna sam da se mnogima ovako nesto slicno desilo...Kod mene uvijek postoji neko ko ce cak i takvo da pojede. ;-)

    ОдговориИзбриши
  3. ja nikad, ali nikad ne radim ništa bez volje, ako mi se to ne radi niti ne pokušavam, no ponekad i s jakom voljom imam neuspjehe, nije kraj svijeta, jednom će uspjeti
    meni se isto nije dopalo puno margarina, no napravila sam točno po receptu, meni nisu valjale, no moji su se davili u čokoladicama

    ОдговориИзбриши
  4. Osnivamo grupu za podrsku neuspesnim oblikovacima sitnih kolaca. :)))) Na stranu to, hvala vam na komentarima :))

    ОдговориИзбриши
  5. Tacno je sto kazete,nista ne ide kad se radi bez volje... Nisi sama,ja sam prva kojoj svaki recept uspe iz treceg puta... :D Eto,koliko mi vremena treba da uocim ge sam pogresila i sve to ispravim da bi cetvrti put ispalo kako dolikuje. :)

    ОдговориИзбриши
  6. Izvini molim te, ali slatko me je nasmejala ova tvoja fotografija. Veliki broj blogerki je danas postovao ovaj isti recept, i sve nešto nacifrano, ko da je izašlo s proizvodne trake. Međutim, tvoj post (sa sve zajedno naslovom) mi je ulepšao dan. Ne znam, možda zato što ne volim Bounty čokoladice. Nek si ti nama živa i zdrava :)

    ОдговориИзбриши
  7. Svaka čast što si objavila recept iako ti izvedba nije uspela.

    ОдговориИзбриши
  8. Podsetila si me na moju prijateljicu i njene Ledene kocke... to je inace kolac koji ja ne mogu da smislim, a ona ne uspeva da napravi. Njen uvek ostane tecan i mora se jesti kasikom direktno iz pleha, a meni je njena verzija jedina verzija ovog kolacica koju volim :)
    Ni ovaj Bounty me nije bas raspametio, imam neku drugu verziju bez trunke margarina koju planiram da isprobam pa javim utiske :)

    ОдговориИзбриши
  9. Draga moja,odličan naziv,tako sam i ja u jednoj kuvarigrici radila macarons i paf...grozni spustili se i bili tanki ko papir...a ostali kao da su iz Francuske doputovali,tako da na kraju od sramote nisam ni stavljala taj post.Samo napred!

    ОдговориИзбриши
  10. Mene je na čitanje ovog tvog posta privukao upravo naslov... kakav je to recept s pobunom..., a kada sam vidjela o čemu se radi još me više razveselilo jer stvarno pokazuje koliko si super atuentična:)

    ОдговориИзбриши