Na kori drveta
Za početak, evo šta vam je potrebno za dvoje, ne baš tako gladnih, ljudi:
- 6 većih bukovača, prethodno prebrisanih vlažnom krpom
- 2 šake kikirikija (u mom slušaju već pečenog, slanog)
- šaka badema
- 4 kašike pšeničnih klica
- 1 belance
- kašičica soli
U dubljem tanjiru, viljuškom ili žicom, blago ulupati belance, a potom ga i posoliti.
U blenderu usitniti kikiriki i badem, bez pretvaranja u prah, a onda ih pomešati sa pšeničnim klicama.
Sledi niz starih, dobro znanih koraka iz pohovanja-bukovače dobro umočimo u belance, a potom uvaljamo u mešavinu klica, badema i kikirikija-a, onda-dijetalni obrt!
Pečurke odlaze u solarijum! Umesto u vrelom ulju, osunčaće se 20 minuta na 180 stepeni. Pre nego što ih stavite u rernu, poprskajte ih sa par kapi ulja od kikirikija
Dok se spremaju....
Napravite koru drveta!
Kora drveta ili Lozicin integralni flatbread
Za 2 komada:
- 100g speltinog brašna
- 100g integralnog ječmenog brašna
- 1 kašika praška za pecivo
- na vrh kašike sode bikarbone
- kašičica soli + krupna morska so za posipanje
- kašika suvog vlašca
- 3 kašike ulja od kikirikija
- oko 50 ml mleka
Od navedenih sastojaka zamesiti testo i ostaviti ga oko pola sata da odmori. Podeliti ga na dva dela, razvući dva pseudo-kružna oblika i peći u teflonskom tiganju, po par minuta sa obe strane, na kašičici kikiriki ulja
Servirati posuto zelenim delom praziluka i , po mogućstvu, uz malo pavlake. Recimo, ovako:
Jako jako interesantno!!!
ОдговориИзбришиIzvolite, poslužite se :)!
ОдговориИзбриши