Potrebno vam je:
1 | pakovanje heljdinih kora |
---|---|
1 | flašica voćnog jogurta (u mom slučaju 330ml jogurta od kajsije) |
150g | nemasnog krem sira |
1 | čaša nemasnog jogurta |
3 | kašike fruktoze |
3 | jaja |
1/2 | kesice vanilin šećera |
par kapi | limunovog ekstrakta |
1/4 | šolje otopljenog kokosovog ulja |
2 | kašike speltinog/pirovog brašna |
prah šećer, cimet | |
2 | pune kašike pšeničnih mekinja |
Fil: Penasto umutiti jaja, a potom im dodati i sve ostale sastojke.
Okruglu tepsiju prečnika 26cm obložiti pek papirom, a na papir staviti dve heljdine kore, tako da im krajevi vire izvan tepsije. Svaku koru umakati u fil, gužvati i stavljati u tepsiju. Slagati tako izgužvane i natopljene kore, sve dok ne dođete do poslednje. Poslednjom korom i krajičcima prve dve kore dobro ušuškati pitu, a onda je celu preliti preostalim filom.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 min.
Kada je gotovo, posuti prah šećerom, kokosom i cimetom.
P.S. Ako želite, dodajte 2-3 kašike kokosovog brašna u fil
Нема коментара:
Постави коментар